CECILIA SEBESTA HAR UTSETTS TILL NY VD FÖR EDSBYN 

Cecilia Sebesta har utsetts till ny vd för AB Edsbyverken (”Edsbyn”).
Hon tillträder den 1 februari 2024.

”Det är fantastiskt roligt att kunna presentera Cecilia Sebesta som ny vd för Edsbyn”, säger Conny Torstensson, styrelseordförande i Edsbyn.”Edsbyn är inne i en mycket spännande och viktig förändringsresa och Cecilia kommer att vara en nyckelperson i detta. Hon är en genuin och energirik person med gedigen erfarenhet från design och inredningsbranschen och har ett brett kontaktnät i såväl Sverige som internationellt. Jag är övertygad om att Cecilia, tillsammans med organisationen, kommer att utveckla och positionera Edsbyn för framgång framöver”.

Cecilia Sebesta, som är född 1973, har i snart två decennier arbetat med framförallt exportförsäljning och etablering och kommer närmast från den amerikanska möbelproducenten Emeco där hon ansvarat för försäljningen och verksamheten på EMEA-marknaden. Dessförinnan har hon arbetat för varumärken som B&B Italia, Walter Knoll och den svenska producenten Kasthall där hon även satt med i den operativa ledningsgruppen. Cecilia är utbildad civilekonom med inriktning strategi från Linköpings Universitet.

”Jag är mycket glad och stolt över den här utmaningen”, säger Cecilia Sebesta. ”Edsbyn är ett anrikt och välrenommerat företag som grundades 1899, och att få möjlighet att vara med på den kommande resan känns oerhört inspirerande. Jag är ödmjuk inför utmaningen men känner en trygghet i bolagets historia och de stora möjligheter vi ser för framtiden. Edsbyns tradition och hantverk är en viktig del av framtida designsverige”.

An arrow pointing upwards