Arc Stool

”En massiv träpall med underbar komfort som kommer att stå sig, inte bara på Nya Nationalmuseum, men i många rum världen över”.

När Jens fick det ärofyllda uppdraget att designa en pall för Nationalmuseet valde han att göra det tillsammans med Edsbyn som har sina rötter i träriket Hälsingland och en gedigen historia som producent av Ilmari Tapiovaaras pinnstol Fanett.

Arc Stool blev till – En massiv träpall med ett starkt nordiskt intryck. Sitsens form av valv och ark är hämtad ur Nationalmuseets arkitektur. Svarvade ben och fotstöd gör pallen in i detalj till ett fantastiskt hantverk som speglar Jens Fagers djupa respekt för träet.

På Stockholm Furniture & Light Fair 2019 lanserar vi Arc Stool i tre höjder och ett antal olika utföranden.

Design Jens Fager

An arrow pointing upwards