Ny VD och koncernchef i Edsbyn Senab

Edsbyn Senab AB, en av Skandinaviens ledande leverantörer av inredningslösningar för det offentliga rummet byter VD och koncernchef.

Styrelsen i Edsbyn Senab AB har utsett Conny Torstensson till ny VD och koncernchef från och med den 1 mars 2020.

”Vi är mycket glada att Conny har accepterat rollen som VD och koncernchef i Edsbyn Senab. Conny har en gedigen erfarenhet från olika branscher och marknader i olika roller, och hans person och kompetens stämmer helt överens med med vad som krävs för att skapa ett framgångsrikt Edsbyn Senab,” säger Leif Rosén, styrelseordförande i Edsbyn Senab.

Conny har arbetat 15 år inom Trelleborgkoncernen i ett flertal olika roller, både på koncern- och affärsområdesnivå. Senast ansvarade Conny för finans och IT inom affärsområdet Trelleborg Wheel Systems baserad i Rom, Italien. Conny har även varit styrelseledamot i Edsbyn Senab sedan 2011 och har examen från Handelshögskolan i Stockholm.

”Jag ser enormt mycket fram emot denna utmaning. Koncernen ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag ser fantastiska möjligheter till att tydligt flytta fram våra positioner inom våra olika marknader och segment, och samtidigt markant förbättra lönsamheten och skapa ett ledande inredningsföretag på den nordiska marknaden,” säger Conny Torstensson.

”Jag har känt Conny i snart tio år och är övertygad om att han är rätt person att ta koncernen till nästa nivå. Conny har en bred professionell bakgrund och som son till Lennart Torstensson, en av Senabs grundare, har han även ett mycket stort hjärta för verksamheten,” säger Jochum Pihl, representant för huvudägarna i Edsbyn Senab.

I samband med att Conny Torstensson tillträder, lämnar nuvarande VD och koncernchef, Bengt Nilsson, koncernen.

”Jag vill tacka Bengt för hans insatser för Edsbyn Senab och önskar honom all lycka och framgång i hans vidare karriär,” säger Leif Rosén.

For contact:
Leif Rosén, +46 (0) 703 304 186
Conny Torstensson, +46 (0) 734 087 070

Edsbyn Senab AB är en av Skandinaviens ledande leverantör av möbler och inredningslösningar för kontor och offentlig miljö. Med ca 400 medarbetare, finns koncernen Edsbyn Senab idag representerad i Sverige, Norge, Kina och USA. Koncernens fabrik i Edsbyn är en av Nordens största tillverkare av planmöbler med en anrik historia från 1899.

An arrow pointing upwards